Turen til Riga var vellykket og koselig. Vi fikk ikke så mye tid til å vandre rundt utenfor byen, men det mest spennende vi besøkte i Riga var The House of the Blackheads. For et praktfullt byggverk, og arenaen rundt var veldig fin. Det var så mange fargerike detaljer, og hele bygget fortalte en historie. Vi bestemte oss for å spise lunsj på en pasta restaurant like ved selve bygningen for å nyte atmosfæren.

House of the Blackheads befinner seg i Gamlebyen av Riga, og ble bygget i 1334 som en arena for møter og banketter holdt av Rigas ulike offentlige organisasjoner. Bygningen ble ødelagt av bomber i andre verdenskrig, men ble fullstendig ombygd i 1999. Nå brukes det til utstillinger, konserter og midlertidig bolig for den latviske presidenten.

Hvis du en dag tar deg turen til Riga, så anbefaler jeg deg å besøke Riga´s old town, samt spise på  Mamma Pasta restauranten, som er rett ved siden av House of the Blackheads bygningen. Gamlebyen er et veldig koselig sted med trange gater og flere forskjellige små butikker, samt søte bakerier. Jeg likte meg aller mest der!

– N