Julen er over og snøen har fortsatt ikke kommet til Østlandet. Et nytt år er rett rundt hjørnet, og alle kommer med sine nyttårsforsett på et blinkskudd. Jeg satt meg ned i går for å tenke litt selv på året som kommer. “Hva er egentlig mine nyttårsforsett?”
Så kom det, noe som har plaget meg i lang tid. Nettopp, tankene mine.

Jeg vet at en person ikke alltid klarer å styre tankene sine, men jeg vet også at noen ganger må man bare kapre styrehjulet and drive off road. De siste årene har skjedd en del ting som fortsatt ligger i bakhodet, og som har forandret meg. La oss kalle de for “negative ting”. Disse negative tingene har fått meg til å begynne å tenke mye negativt, og rett og slett fortrenge det positive i hverdagen min. Jeg blir ofte sur og lei meg over hva som har skjedd, og menneskehetens urettferdigheter skuffer og sårer meg dypt hver gang. Ting påvirker meg altfor mye, og det hele har blitt som en ond sirkel. Jeg er mer sårbar enn noen sinne før.. Jeg føler meg rett og slett dårlig, og egentlig bare LOST. Dette påvirker ikke bare levemåten min, men også mine nærmeste, og det ønsker jeg ikke.
Jeg er virkelig lei av å være slik, og å bli påvirket av andre folks “bad vibes”. Nå er det på tide å snu om på ting, og finne tilbake til meg selv igjen. Eller bedre, become a better version of myself.

Bilde fra Pinterest

Derfor er min aller største nyttårsforsett å tenke mer positivt. Finne sakte men sikkert lysbryteren, for å se den lyse siden av alt igjen. Det kommer en dag der jeg kommer til å ha kontroll over min egen lykke igjen, for uansett nedturer, så har jeg fortsatt det gode i meg. Livet har alltid nedturer, og det spiller ingen rolle hva som skjer med deg. Ting må skje for at jorden skal gå rundt. Det som der i mot spiller en rolle her er hvordan du takler disse nedturene. Jeg innser dette stadig vekk, selvom denne tanken til tider er vanskelig å beholde. Alt begynner med mine egne tanker først, så til syvende og sist er det opp til meg.

En annen ting er at jeg ikke kan la andre menneskers negativitet og urettferdighet dra meg ned lenger, for hva beviser jeg da til meg selv? At jeg er like ille som dem, og ikke elsker livet nok til å bare smile and be kind? Nei! Jeg ønsker ikke bruke min dyrebare tid på negative tanker som ikke gjør meg noe godt, jeg velger heller å tenke lyst. Jeg vet ikke hva som har skjedd med meg i det siste, men det er i hvertfall en ting jeg vet innerst inne, og det er hvem jeg virkelig er. Jeg er et godt menneske som er mer enn tusen negative tanker! Jeg skal fra nå av stille meg selv dette spørsmålet hver gang jeg faller i det mørke hullet igjen: “Vil du heller beholde din glød og leve et godt liv, eller være forbanna og leve et miserabelt liv?” Valget mitt er enkelt nå. Alt er opp til meg, og jeg skal ikke sløse bort livet mitt på det vonde lenger! Jeg elsker meg selv såpass, so it´s time to make a change for the better!

Hvis du også føler deg slik, ønsker jeg at du finner styrken til å snu om på alt du også! Det sies at 2017 er året for endring, benytt deg av dette året til å gjøre noe godt for deg selv og andre. Be the positive change you wish to see in the world! Husk at alt begynner med en selv.
Ha en fin nyttårsfeiring og et fantastisk nytt år.

– N