DSC05154

 

På fritiden, vanligvis om kvelden når jeg blir litt overfølsom, pleier jeg å ta frem akvarellfargene og få det ut. I det jeg stryker maling over lerret, føler jeg en bølge av frihet. Jeg befinner meg plutselig i verdensrommet, der jeg kan sveve fritt. Det er stille. Følelser tar farge og form. Jeg svever inn i kunstverket.

 

DSC05151

 

For meg er kunst både et personlig utrykk og en utfordring for sansene. Det tillater meg å slippe stress og sorg, ved å sette alle tanker og følelser på et lerret. Kunst har vært en stor del av meg siden jeg tok mitt første åndedrag av oksygen.

 

DSC05160

 

Hvert maleri har en helt egen historie å fortelle. Kunst er en veldig personlig ting, og ingen person kan si om noe er kunst og annet ikke. Det er en smakssak. Å male er som et språk for å kommunisere i dypere lag, for å uttrykke det som ikke kan tales med ord. Jeg liker å male som om jeg forteller en historie.

 

DSC05146

 

Jeg starter med et realistisk bilde, og ved bruk av farger og materialer, prøver jeg å uttrykke mine tanker, ideer og følelser. Noen ganger når malingen er tynn og flytende, søker jeg min inspirasjon og min egen historie i interessante figurer som blir formet av et uhell. Når malingen jeg bruker er tykk, velger jeg å legge til andre materialer, som papir, sand, stoff og metall, for å skape mer bevegelse og form. Det hender også at jeg bruker fingrene i stedet for en børste, samtidig som jeg liker å male ukontrollert. Med ukontrollert mener jeg at “perfekte” detaljer irriterer meg og jeg foretrekker heller å male fritt.
Jeg er litt utålmodig av meg, så jeg blir vanligvis ferdig med et maleri på en dag eller to. Jeg liker ikke å kopiere, men heller bli inspirert, for så å lage noe eget. Som Salvador Dali sa: “Have no fear of perfection. You´ll never reach it.” 

Kunst er overalt. Kunst er frihet. Kunst er meg, og jeg elsker det.

– N