Hayett McCarthy by Txema Yeste for Numero Magazine February 2016. Styled by Vittoria Cerciello. Hair by Laurent Philippon.


KILDE til bildene.

Vi lar oss påvirke av hva moten forteller oss om fargevalg. Fargen rød blir ofte brukt i motefotografi på grunn av sin sterke og symbolske makt. Som dere ser har Txema Yeste valgt å bruke denne fargen på sine fotografier for å påvirke oss. Blodets farge er en energisk og ildfull farge, som signaliserer aktivitet og dramatikk, kjærlighet og lidenskap. Forskere har gjennom tidene gjort mange eksperimenter for å finne ut fargenes påvirkning fysisk og psykologisk på oss mennesker, og viste dere at pulsfrekvensen vår øker i røde rom? Rødt stimulerer til fysisk aktivitet, og egner seg ikke på store flater i rom som skal brukes til hvile og rekreasjon. Rødt er en av de fargene som øyet lettest registrerer. Den blir derfor brukt som signalfarge ? stoppskilt ? brannslukningsapparat ? Røde kors – og som sagt, fotografi.

Jeg vet ikke med dere, men disse bildene påvirket meg på flere forskjellige måter. Når jeg gikk gjennom nettsiden thefashionography.com, stoppet jeg automatisk på disse bildene, jeg så de med engang. De fikk meg til å føle kjærlighet og slagkraft, men samtidig hat og lidelse. Jeg deler nesten hele denne sterke photoshooten av Txema Yeste med dere, fordi jeg vil vite hva dere ser i disse bildene og hvordan de får dere til å føle dere. Kommenter gjerne!

– NGK –

#inspiration #red #colorblood #fashion #passion #photography #fashionphotography #txemayestemote #numeromagazine #moteblogg #wondercoated #ngk #life #love #travel #adventure