Berlin was AMAZING! Jeg hadde helt ærlig en super helg, så det blir definitivt flere turer dit i fremtiden. Det ble sightseeing, museum titting, shopping, spontan photoshoot (kommer et innlegg om dette senere), samtidig som jeg fikk møtt firmenningen min fra Bulgaria som bor i Berlin. Jeg har aldri møtt henne før, selvom jeg viste hvem hun var. Det var spennende å møte en slektning, som jeg aldri har sett før og har mer eller mindre samme bloodline som meg. Jeg merket at vi hadde ganske mye til felles, so we got along at once, sikkert genene som spilte inn der.

 Fashion travels too.

Helgen passerte ganske raskt forbi, men vi fikk likevel tid til å gjøre og oppleve mye på 3 dager. Vi rakk faktisk å se nesten hele byen på en halvtimes kjøretur, ihvertfall det viktigste og mest spennende av symbolske bygninger, både fra første og andre verdenskrig. Dette var utrolig spennende for meg, siden alt av historie interesserer meg grenseløst. Litt rart, fordi på ungdomsskolen og videregående pleide jeg å sovne i historietimene, men NÅ er jeg villig til å se alt av filmer og lese alt av bøker om for eksempel andre verdenskrig eller den gamle Egypt. Typisk…


Helt mind-blowing kunstverk. En dag vil jeg ha slike vegger og tak i drømme huset mitt.

 Og gjerne en slik til dekorasjon. Elsker barokkstil.

Det var så mange museer å utforske, men vi fikk dessverre bare tid til tre i Neues Museum (Museumsinsel). Det museet som fascinerte meg mest, var det Egyptiske museet i nordfløyen av Neues Museum. Det var så imponerende å se hvor talentfull og oppfinnsom gamle Egypt var. Jeg klarer ikke å beskrive det, man må dra dit for å se selv. Det jeg gledet meg til å se mest var den berømte statuen av Nefertiti, dronningen av det gamle Egypt fra 1353 f.Kr. til 1336 f.Kr. Kort fortalt så var hun den viktigste hustruen til faraoen Akhnaton. Nefertiti og ektemannen er særlig kjent for å gjennomføre en religiøs revolusjon i det gammelegyptiske samfunnet ved at de samlet seg om bare én gud, nemlig Aton («solskiva»). Med sin mann, regjerte hun på det som var kanskje den rikeste perioden fra antikkens egyptiske historie. Nefertiti er mest kjent for sin enestående skjønnhet, derfor fikk hun navnet Nefertiti, som betyr ‘the beautiful one has come´. Alle beundret utseende hennes. Hennes slanke ansiktstrekk og den lange elegante halsen som bærte den blå bøtteformede kronen har den dag i dag blitt et “varemerke” for henne selv. Sammen med Cleopatra, var hun en av de mest kjente “dronninger” i det gamle Egypt. Skulpturen som befinner seg i Berlin mangler inskripsjoner, men viser likevel dronningens unike trekk. Det var en “ekstra” statue der, som var prikk lik originalen. Jeg ble informert at man kan ta på den for å kjenne etter hvor symetrisk ansiktet hennes var, og da snakker vi rynker inkludert. Jeg benyttet selvfølgelig sjansen og gjorde det, I touched her face, og jeg må innrømme at det var ikke så langt fra perfekt.
Dere burde lese om henne, også om spekulasjonene rundt hvorfor og hvordan hun plutselig forsvant. Lover at det er utrolig spennende.

Det var ikke lov å ta bilder, så her er et bilde fra internett, slik at dere kan se hvor pen hun faktisk var. For å ikke snakke om de fine smykkene hun bærte på.
KILDE

 Den ene kvelden tok vi oss en tur til Sony Center, som var også mind-blowing. Føltes ut som om jeg var i New York or something.

 Store, høye bygninger. Love it!

Det var alt for i dag, elever, vi ses i neste historietime. Og ikke glem oppgavene som skal leveres inn på mandag neste uke!

– NGK –

#berlin #germany #museum #egypt #NeuesMuseum #nefertiti #travel #moteblogg #mote #fashion #passion #love